Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - Οι υποψηφιότητες των Οικολόγων Πράσινων στην Ημαθία




ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ



Οικολόγοι Πράσινοι Ημαθίας






Κουρουζίδης Θεοχάρης

Εκπαιδευτικός

Υποψήφιος για την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας


Γεννήθηκε στη Βέροια Ημαθίας το 1965. Είναι παντρεμένος με την Καρακίτσιου Κωνσταντινιά και έχει τρία παιδιά, τον Νεοκλή, τη Δήμητρα και τον Γιάννη. Εργάζεται από το 1989 ως Δάσκαλος και από το 1997 υπηρετεί τη θέση του Υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Νομό Ημαθίας. Έχει εργαστεί σε σχολεία των νομών Χανίων ( Ανώπολη Σφακίων), Πέλλας ( Κάτω Γραμματικό και Αγία Φωτεινή), Ημαθίας ( Παλαιοχώρι, Κεφαλοχώρι, 7ο Δ. Σχ. Βέροιας) καθώς και στα Ελληνικά Σχολεία της Αιθιοπίας ( Αντίς Αμπέμπα) και της Αιγύπτου (Κάιρο). Απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης 1984. Ενεργό μέλος τουΟικολογικού κινήματος από το 1990. Μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού όπου και έχει διετελέσει Πρόεδρος στην Τοπική Επιτροπή Ημαθίας ( ιδρυτικό μέλος) από το 2007 έως το 2010 , του Δικτύου Αειφόρο Αιγαίο, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, της Κίνησης Πολιτών Βέροια 2005 για την ανάδειξη της αρχαίας Ρωμαϊκής Οδού. Ζωγράφος και Φωτογράφος Άγριας Φύσης. Συμμετείχε σε συγγραφικές ομάδες παιδαγωγικού υλικού Περιβαλλοντικης Εκπαίδευσης, όπως «Το Σποράκι, πηγή ζωής», « Ο Ναυτίλος μας ταξιδεύει στη Μεσόγειο», « η Εφημεριδούλα διηγείται», «Περιβαλλοντικά μονοπάτια στη Βέροια», « Στενά Αλιάκμονα» κ.α. Εθελοντής στην περίθαλψη άγριων ζώων από το 1998 και στην παρακολούθηση της ορνιθοπανίδας και των απειλών της στο Νομό Ημαθίας και στο Εθνικό Πάρκο Αξιού – Αλιάκμονα.
















Αβραμίδου Αθηνά

Κοινωνική Λειτουργός- Νηπιαγωγός

Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κοινωνική εργασία στην Πάτρα και Παιδαγωγικά στο ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται από το 2005 ως νηπιαγωγός. Μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, έχει συμμετάσχει για πολλά χρόνια ως εθελόντρια στη προσπάθεια διάσωσης και προστασίας της άγριας ζωής.




Γιαννάκη - Πασχούλα Αγγελική

Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ (1989)και Διπλωματούχος της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης. Από το 1989 μέχρι και το 2000 ήταν ενεργό μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και συμμετείχε σε εκλογικές αναμετρήσεις στις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές ( Οικολογική Θεσσαλονίκη – Οικολογία Αλληλεγγύη- Οικολόγοι Εναλλακτικοί). Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων από την ίδρυση τους. Από το 1993 εργάζεται στη Δημόσια Εκπαίδευση . Στη Βέροια όπου κατοικεί τα τελευταία δέκα χρόνια συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του Κοινωνικού Φόρουμ ( 2002-2003) και αναπτύσσει συνδικαλιστική δράση στο χώρο της εκπαίδευσης . Έχει διατελέσει μέλος τουΔ.Σ της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Ν. Ημαθίας. Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Πασχούλα και μητέρα τεσσάρων παιδιών.






Καραγαβριηλίδης Συμεών
Δημοτικός Υπάλληλος


Γεννήθηκε την 5/1/1968 στη Βέροια Ημαθίας. Από το 1997 είναι παντρεμένος με την Αξούριστου Χαρίκλεια, φιλόλογο και έχει δύο γιους, τον Βασίλη και τον Γιάννη.Εργάζεται από το 1995 μέχρι σήμερα στον Δήμο Βέροιας ως Δημοτικός Υπάλληλος, σαν επιβλέποντας μηχανικός έργων πρασίνου και υποδομής, στο Τμήμα Πρασίνου.Απόφοιτος του ΤΕΙ Λάρισας, Τμήμα Έργων Υποδομής.Ενεργό μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας από το 1993. Μέλος του Ποδηλατικού Περιβαλλοντικού

Συλλόγου Βέροιας και της Φωτογραφικής Ομάδας Βέροιας «Αντίθεσις». Δημιουργός δύο ταινιών μικρού μήκους από τις οποίες η πρόσφατη βραβεύτηκε με το βραβείο κοινού ( κατηγορία πειραματικών ταινιών) του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Νάουσας. Συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις εικαστικών της Νομαρχίας Ημαθίας με έργα φωτογραφίας.








Καρακόγλου Ευάγγελος

Οικονομολόγος εκπαιδευτικός.
Συνταξιούχος από το 2010.

Διετέλεσε αρχικά στέλεχος εταιρειών και ως εκπαιδευτικός εργάστηκε στο Πολυκλαδικό Λύκειο Βέροιας κατά το διάστημα 1985-1993 και στην συνέχεια στο Επαγγελματικό Λύκειο Αλεξάνδρειας. Έχει υλοποιήσει προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέματα όπως « Ορεινά οικοσυστήματα», « Ανακύκλωση – διαχείριση απορριμμάτων» κ.α. Ενεργός αγρότης και προσανατολισμένος εφ΄εξής στην βιολογική γεωργία.














Λογγινίδου Ελένη

Ελεύθερη επαγγελματίας

Γεννήθηκε στη Νάουσα το 1988. Σπούδασε λογιστική και ενεργοποιείται σε θέματα επιχειρηματικότητας των νέων. Απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου