Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ι. Κοντούλη στη ΝΕΤ: Δεν αρκεί να λέμε «όχι» για να βγούμε από το μνημόνιο


Να σταματήσει να αντιμετωπίζεται το έλλειμμα ως υπόθεση εξόδων, δεν μπορούμε να γίνουμε έτσι ανταγωνιστικοί, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ η υποψήφια των Οικολόγων Πράσινων στη Β' Αθηνών και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, Ιωάννα Κοντούλη. Η κα. Κοντούλη επισήμανε ότι δεν μπορεί να ψηφίζει κανείς σε εκβιαστικό καθεστώς, ότι θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και καλά πληροφορημένοι, και υπενθύμισε ότι εξαρχής οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν τοποθετηθεί κατά των καταστρεπτικών και αδιέξοδων μνημονίων.

Περικοπές μόνο από σπατάλες

Αιτία των προβλημάτων είναι ο τρόπος με τον οποίο παράγουμε και πώς καταναλώνουμε, είπε η κα Κοντούλη, τονίζοντας ότι για να βγούμε από το μνημόνιο δεν αρκεί να λέμε «όχι», αλλά να υπάρχουν προτάσεις διεξόδου.
Η κα Κοντούλη αναφέρθηκε και στις τέσσερις προτάσεις – πυλώνες για την αντιμετώπιση της λαίλαπας του μνημονίου, που αφορούν:
-στην αναζωογόνηση της υπαίθρου,
-στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα,
-στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία,
-στα συλλογικά αγαθά.
Όπως είπε η κα Κοντούλη, περικοπές αυτή τη στιγμή μπορούν να υπάρξουν μόνο από σπατάλη στο Δημόσιο, ενώ, αναφερόμενη σε μετεκλογικές συνεργασίες, σημείωσε ότι αυτές πρέπει να γίνονται με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου