Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ





Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσαν οι «Ενεργοί Πολίτες για το δήμο της Βέροιας» στις 14 Φεβρουαρίου 2013 με θέμα τις αλληλέγγυες μορφές οικονομίας, επισκέφτηκε τη Βέροια.
Η ημερίδα διεξήχθη στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου και το κοινό παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κ. Χρυσόγελου, που αφορούσε προτάσεις για νέες μορφές οικονομίας στην Ελλάδα της κρίσης, που θα βασίζονται στην εκμετάλλευση και επαναχρησιμοποίηση απορριμμάτων και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Στην ημερίδα συμμετείχε επίσης και ο κ.Χιλιτίδης Οδυσσέας , ο οποίος ανέπτυξε το θέμα του δημοτικών λαχανόκηπων στο στρατόπεδο Καρατάσου στη Θεσσαλονίκη και το πώς οι δημότες χρησιμοποιώντας έναν ερημωμένο και εγκαταλελειμμένο χώρο, τον μετέτρεψαν σε γόνιμο έδαφος για την παραγωγή φρούτων και λαχανικών.
Τέλος, η ημερίδα έκλεισε με την τοποθέτηση της κ. Μαρίας Θεοδωρίδου σχετικά με τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Βέροια και την προσπάθεια του να αναβαθμίσει υλικά και ποιοτικά τη ζωή των πολιτών που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση.
Η ημερίδα διεξήχθη με την ευγενική χορηγία του Πράσινου Ινστιτούτου με μεγάλη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου