Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Οι Οικολόγοι στηρίζουν για Δήμαρχο Βέροιας τον Νίκο Μπέκη «Η αυτοδιοίκηση δεν είναι «τσουλήθρα»



«Η αυτοδιοίκηση δεν είναι «τσουλήθρα» για την κεντρική πολιτική σκηνή» δήλωσε από τη Βέροια ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία παρουσίασε τους υποψήφιους της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» στην Ημαθία.
Έχοντας στον πλευρό του τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Βαγγέλη Κακάρογλου, αλλά και τον υποψήφιο Δήμαρχο Βέροιας, Νίκο Μπέκη, τον οποίο στηρίζει η «Οικολογία-Αλληλεγγύη» ο Μ. Τρεμόπουλος ανέφερε ότι τα 23 χρόνια ζωής της αυτοδιοικητικής κίνησης της οποίας είναι επικεφαλής αποδεικνύουν ότι υπάρχει ανάγκη τέτοιων κινήσεων και σημείωσε ότι το ψηφοδέλτιο της μπορεί να υλοποιήσει  ιδέες και προτάσεις  που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών εδώ και τώρα.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μπέκης, συμφωνώντας με τη διαπίστωση του Μ. Τρεμόπουλου, για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται από πολλούς η αυτοδιοίκηση, σημείωσε ότι το ασφαλέστερο κριτήριο για να επιλέξει κάποιος τους υποψήφιους που θα εμπιστευτεί είναι η προσωπική τους στάση και η συνεχής παρουσία στο στίβο των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων. Αναφερόμενος στη στήριξη της Οικολογίας-Αλληλεγγύης με τη συμμετοχή της Χαράς Αξούριστου και του Χάρη Κουρουζίδη στον  συνδυασμό «Ενεργοί Πολίτες για τον δήμο Βέροιας-Ανατροπή τώρα» που είναι επικεφαλής σημείωσε ότι πρόκειται για μια συμμαχία δυνάμεων που μπορούν να αλλάξουν το δήμο, την περιφέρεια, τη ζωή μας. «Το καλύτερο αύριο εδώ και τώρα» σημείωσε με νόημα ο Ν. Μπέκης.
Αιολικά πάρκα
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα θέματα που απασχολούν την περιφερειακή ενότητα Ημαθίας ο Μ. Τρεμόπουλος αναφέρθηκε στο αιολικό πάρκο που σχεδιάζεται στην περιοχή και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ανησυχούμε για την κλιματική αλλαγή γι αυτό και είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ωστόσο από τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται στην Ελλάδα  κινδυνεύουν να συκοφαντηθούν». Όπως διευκρίνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης η «Οικολογία-Αλληλεγγύη» αντιτίθεται στη δημιουργία γιγαντιαίων πάρκων με τεράστιες ανεμογεννήτριες που επιβαρύνουν το περιβάλλον  από μεγάλες εταιρείες, ενώ υποστηρίζει το μοντέλο  των δημο-συνεταιριστικών επιχειρήσεων με την εμπλοκή των τοπικών κοινωνιών στο σχεδιασμό και τη διαχείρισή τους.
Ο Μ. Τρεμόπουλος αναφέρθηκε στη νίκη ενάντια στην επιλογή της θέσης 12 για τον ΧΥΤΥ Ημαθίας και πρότεινε την εναλλακτική διαχείριση των σκουπιδιών.  Μίλησε για την ανάγκη υιοθέτησης ενός  μοντέλου αειφόρου ανάπτυξης που θα φέρει ευημερία στους πολίτες, ενώ επανέλαβε την άποψη που έχει διαμορφώσει ως  πρώην αντιπρόεδρος της επιτροπής Ανάπτυξης του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ότι υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Τέλος ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Βαγγέλης Κακάρογλου σημείωσε ότι η Οικολογία-Αλληλεγγύη έχει ολοκληρωμένες προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν και υπογράμμισε ότι βασικοί πυλώνες της Οικολογίας είναι ο σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου