Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010


Συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς της Ημαθίας



Ο κ. Χάρης Κουρουζίδης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό Οικολογία Αλληλεγγύη συμπαραστεκόμενος στην ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ και τους Συλλόγους Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Ειδικοτήτων Ημαθίας που δέχτηκαν από τον Νομάρχη Ημαθίας άδικη επίθεση και συκοφάντηση δήλωσε:

«Στόχος της Αντιπεριφέρειας θα πρέπει να είναι η εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων, η σωστή στελέχωσή τους, η επάρκεια σε υλικοτεχνικές υποδομές και η ασφαλής μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους με ή και χωρίς τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όταν αυτή τη στιγμή οι Σχολικές μονάδες υπολειτουργούν με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Ολοήμερα Σχολεία που ένας σημαντικός αριθμός λειτουργούν με τμήματα των 40 και 50 μαθητών κι έναν δάσκαλο για να ‘κουμαντάρει’ μαθητές διαφορετικών τάξεων, μετατρέποντας το εκπαιδευτικό έργο στην ουσία σε παιδοφύλαξη ή πιο σύγχρονα σε baby parking, ο κ. Νομάρχης αρέσκεται να τα βάζει με τους εκπαιδευτικούς με αυθαίρετες γενικεύσεις που καταστρατηγούν κάθε έννοια ηθικής και να κάνει μικροπολιτική προσπαθώντας να φέρει τους εκπαιδευτικούς απέναντι από την υπόλοιπη κοινωνία, συκοφαντώντας τους, συμμετέχοντας στην ουσία στο παιχνίδι του μνημονίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου