Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας

Μιχάλης Τρεμόπουλος

Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310.421196, 266705, fax 2310.421196,

e-mail: ecology-trem@nath.gr www.ecology-salonika.org

26-10-2010

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η περιοδεία κλιμακίου της Οικολογίας- Αλληλεγγύης στην Ημαθία

Συνέντευξη τύπου δόθηκε την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο της Βέροιας από τον επικεφαλής της Αυτοδιοικητικής παράταξης «Οικολογία-Αλληλεγγύη» και Ευρωβουλευτή, κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο.Παράλληλα, παρουσιάστηκαν από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ημαθίας, οι οποίοι είναι: Αθηνά Αβραμίδου (Νηπιαγωγός), Αγγελική Γιαννάκη – Πασχούλα (Πτυχιούχος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας), Ευάγγελος Κακάρογλου (συνταξιούχος οικονομολόγος, εκπαιδευτικός), Συμεών Καραγαβριηλίδης (δημοτικός υπάλληλος) και Λογγινίδου Ελένη (απόφοιτος λογιστικής).

Ο κ. Τρεμόπουλος επισήμανε πως οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν σαφές και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο μπορούν οι πολίτες να το δουν μέσα από την ιστοσελίδα του συνδυασμού ( http://eco-solidarity.org/ ) . ενώ έκανε έκκληση προς τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες ώστε «να γίνουν μέρος της λύσης», ψηφίζοντας όχι απλά μικρούς συνδυασμούς, αλλά τους Πράσινους, που αποτελούν ένα παγκόσμιο κίνημα που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια ραγδαία. Επίσης, άσκησε σκληρή κριτική στην 8ετή διοίκηση Ψωμιάδη στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Οι θεματικοί άξονες στους οποίους αναφέρθηκε ήταν:

Η άσκηση της εξουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως αυτή εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια, και ειδικότερα στον Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ακόμη αναφέρθηκε στην εμπειρία που αποκτήθηκε στην Ευρωβουλή και στον τρόπο που αυτή μπορεί να συμβάλλει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναφέρθηκε επίσης στην κρίση η οποία είναι αποτέλεσμα τόσο της παγκόσμιας κατάστασης όσο και της κακοδιοίκησης της χώρας.

Πρότεινε διεξόδους από την κρίση μέσα από οικολογικές, φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Για το θέμα των απορριμμάτων, ο κύριος Τρεμόπουλος εξέφρασε για άλλη μία φορά την κάθετη αντίθεση της παράταξης στη θέση 12, αλλά και στην προτεινόμενη μορφή διαχείρισης των απορριμμάτων, αντιπροτείνοντας την μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των σκουπιδιών.

Στη συνέχεια οι περιφερειακοί σύμβουλοι μαζί με τον κ. Τρεμόπουλο κινήθηκαν στην αγορά της Βέροιας , αλλά και στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας.

Επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας. Δυο παλιοί συμφοιτητές συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια.O κ . Τρεμόπουλος και ο κ. Τροχοπουλος ήταν συμφοιτητές στην Νομική Σχολή.


Κατόπιν μετέβησαν στον σκουπιδότοπο της Βέροιας όπου ο κύριος Τρεμόπουλος ξεναγήθηκε από τους υποψήφιους και αναπτύχθηκε η πρόταση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Κουρουζίδη Θεοχάρη για την οικοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής και τη σύνδεσή της τόσο με τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας όσο και με τα στενά του Αλιάκμονα.
Επίσκεψη στο Σκουπιδότοπο της Βέροιας

Ακολούθησε επίσκεψη του κλιμακίου στη Βεργίνα όπου σε καφενεία της περιοχής αναπτύχθηκε κουβέντα με τους κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που βιώνουν.

Σε ταβερνάκι της Βεργίνας με κατοίκους αλλά και υποψήφιους στο Δήμο Βέροιας. Η κουβέντα πολύ εποικοδομητική, βοήθησε σε αυτό και η ρετσινούλα.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο χωριό Λουτρό Αλεξάνδρειας όπου υπήρξαν επαφές με αγρότες συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας της περιοχής.

Τέλος, ακολούθησε επίσκεψη στη Νάουσα όπου στα καφέ της πόλης αναπτύχθηκε επαφή και κουβέντα με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ( κυρίως την ανεργία και την οικονομική κρίση)

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου