Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία - Αλιάκμονα

Kαμπάνια καθαρισμού
από το Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Αξιού Λουδία Αλιάκμονα
http://www.axiosdelta.gr/

Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα είναι ένας πολύτιμος τόπος. Φιλοξενεί σπάνια είδη ζώων και πουλιών, αλλά παράλληλα προσφέρει «υπηρεσίες» πολύ σημαντικές για τον άνθρωπο: αγροτικά προϊόντα και ψάρια, οξυγόνο, καθαρισμός του νερού, προστασία από τις πλημμύρες. Επίσης, παρέχει εξαιρετικές ευκαιρίες αναψυχής και επαφής με την άγρια ζωή σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Θεσσαλονίκης.


Η ρύπανσή του από σκουπίδια από τη γύρω περιοχή, αλλά και από την πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που υποβαθμίζουν το Εθνικό Πάρκο. Πέραν του περιβαλλοντικού κόστους και της αισθητικής υποβάθμισης, δημιουργούν την αίσθηση ότι πρόκειται για έναν τόπο χωρίς αξία, που προσφέρεται για παράνομες δραστηριότητες. Ήρθε ο καιρός να το αλλάξουμε αυτό!

Ελάτε να περάσουμε μαζί «Mία μέρα για το Δέλτα» στο πλαίσιο της εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα. Προσφέρουμε εθελοντική εργασία και γνωρίζουμε το Εθνικό Πάρκο που βρίσκεται έξω από το παράθυρό μας! Μαζί μας θα είναι τοπικοί σύλλογοι, καθώς και ομάδες και περιβαλλοντικές οργανώσεις της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Το Εθνικό Πάρκο είναι υπόθεση όλων μας!

Δείτε τις ημερομηνίες και αναζητήστε στις σχετικές σελίδες περισσότερες πληροφορίες, χάρτες και οδηγίες για τις εκδηλώσεις!


- 13 Μαρτίου: Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού

- 20 Μαρτίου: Παράκτιο Τμήμα Χαλάστρας

- 1 Aπριλίου: Παραθαλάσσιο τμήμα μεταξύ Λουδία και Αλίακμονα με μαθητές


- 3 Απριλίου: Εκβολές ποταμού Λουδία

- 10 Απριλίου: Παραποτάμιο Δάσος Ανατολικού (Βαλμάδα)

Το ραντεβού θα είναι κάθε φορά στις 10 το πρωί!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


Φορείς που συμμετέχουν :

Δ/νση Α/μιας Εκπ/σης Ημαθίας - Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, Δημοτικό Σχολείο Κλειδίου

ΠΕΚΠΕ - Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Ομάδες που συμμετέχουν:
Ένωση Πεζών, Παιδιά εν Δράσει, Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης, Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, Όμιλος Ουνέσκο Νέων Θεσσαλονίκης, Αμερικανική Γεωργική Σχολή - Κολλέγιο Δημήτριος Περρωτής, Δράση για την Άγρια Ζωή, PINEWOOD, 26ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Καλλιστώ, Πολιτιστική Γέφυρα, Ομάδα Παρέμβαση για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό- Βέροιας,

Στο μεταξύ... έρχονται μαζί μας και άλλοι!

Σημαντική η συνεισφορά της…
Ecoelastica, εταιρίας ανακύκλωσης ελαστικών, η οποία θα έρθει για να περισυλλέξει και να κατευθύνει στην ανακύκλωση τα εκατοντάδες λάστιχα που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του υγροτόπου και ρυπαίνουν το τοπίο.


.................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου